مکتوب جلسات طب سنتی اسلامی ، استاد حسینی تبار ، بحث تغذیه در قرآن ، 19/ 1/ 95
خلاصه ی جلسه استاد حسینی تبار ، بحث تغذیه در قرآن ( 19 / 1 / 95 )
ابزار درمانی 6 چیز است ( از منظر اسلام )
1 . پرهیز
2 . دعا و ذکر درمانی
3 . رفتار درمانی
4 . اعمال یداوی مثل حجامت که بیش از 300 بیماری را درمان می کند . رسول اکرم صل الله علیه وآله : خیر ما تداویتم به الحجامة
5 . غذا درمانی
غذا درمانی
الف ) چگونه خوردن
قرآن غذای بهشت موعود برای متقین را دست نخورده و تازه ذکر کرده است . مثل الجنة التی
ب ) چه چیز خوردن
درشت مغذّی : اگر هر چیزی که خوردیم تبدیل به انرژی شد ، درشت مغذی می باشد
ریز مغذّی : در سوخت و ساز غذاهای درشت مغزی نقش دارند
غذاهای درشت مغزّی سه قسم هستند :
1 . پروتئین ها
2 . کربوهیدرات ها ( قند ها )
3 . چربی ها
غذاهای ریز مغذی :
1 . ویتامین ها
2 . مواد معدنی ماکرو و میکرو
آیه 24 تا 32 سوره ی مبارکه ی « عبس »
1 . میوه جات
2 . سبزیجات
3 . حبوبات
4 . نباتات
لذا قرآن می فرماید : متاعا لکم و لانعامکم
ویژگی غذاهای اصلی انسان
1 . از دل زمین باشد
2 . سرخ کرده نباشد
یک آیه یا روایت در مورد سرخ کردنی نداریم . اگر خواستید سرخ کنید فقط با روغن کنجد که 350 درجه حرارت را می تواند تحمل کند باشد .
3 . دارای مواد مغذی باشد ( درشت مغذی و ریز مغذی )
4 . سهل الهضم باشد
برای حبوبات و نباتات ، نفخشان را از بیرون بگیریم . بیش از 12 ساعت بگذاریم خیس بخورد .
5 . مطابق با طبیعت باشد . طیب و حلال
بیشتر ریز مغذی ها خاصیت آنتی اکسیدان دارند و برای بدن ضرورت دارند و خاصیت ضد سرطانی دارند .
رشد تومورهای بدخیم و خوش خیم در بدن از بد غذا خوردن است . لذا برای تومور و سرطان اولین کاری که می کنیم باید پرهیز از کل غذاها باشد و اگر احساس گرسنگی کردیم فقط کمی میوه بخوریم . با ترک غذا و حجامت جلوی رشد غده های توموری را بگیریم تا سرطان درمان شود .
بهترین ماده ی فولیک اسید و آهن در بسیاری از سبزیجات است . در قرص های آهن ، مازاد آهنش دفع نمی شود و منشأ بسیاری از بیماری ها هست .
غذاهای درشت مغذّی :
1 . پروتئین ها
دو دسته اند : منابع حیوانی و گیاهی
کشک بیش از 70 درصد پروتئین بدن را تأمین می کند
2 . کربوهیدرات ها
شامل قند و نشاسته اند
قندها دونوع داریم : قند سنتی و صنعتی و مصنوعی / قند راست گرا و چپ گرا
قند های مصنوعی و صنعی که در شیرینجات و مغازه ها هست اصلا نخورید
ولی قند طبیعی را باید بخورید . مثل قند عسل که میکروب را در خودش جذب نمی کند .
که برای جذبش در بدن نیاز به انسلین ندارد .
خرما تنها غذایی هست که هر چهار ماده ی غذایی را یک تنه داراست .
3 . چربی ها
چربی خوب ، چربی ای که خون از طریق آن به همه ی بدن برسد .
چربی بد که در اثر همین چربی های مصنوعی هست که تراس دارند که یا مایع یا جامد هستند و مواد افزودنی به آن می زنند که فاسد نشوند .
4 . ویتامین ها
برای سوخت و ساز درشت مغذی ها باید ویتامین بخوریم .
ویتامین ها در دو گروه محلول در چربی و محلول در آب
5 . مواد معدنی و املاح
به دو گروه ماکرو و میکرو تقسیم می شود مثل کلسیوم ، منیزیوم ، فسفر و....
بدن ما به شدت به کلسیوم و آهن لازم دارد. ( مقدار آهن کم باشد ولی حتما و همیشه باشد )
کلسیوم برای جذب در بدن حتما نیاز به فسفر دارد .
ج ) کی بخوریم ؟
و لهم رزقهم فیها بکرتا و عشیا : رزق شما در صبح و شب می باشد .
اگر برنج را از وعده ی غذایی ناهار حذف کنید ، بیمار نمی شوید .
ایاکم و البطنة فانها مفسدة للبدن . تمام بیماری ها از فساد بدن است . علت نخوردن ناهار را تازه الان کشف کرده اند .
د ) چه مقدار بخورید ؟
به اندازه بخورید
کلوا واشربوا ولاتسرفوا : بخورید ( یا تصرف کنید ) و بیاشامید و زیاده روی نکنید .
علت اینکه نباید روی غذا میوه خورد ؟ مثلا برنج حدود سه ساعت هضمش طول می کشد . میوه نیم ساعته هضم می شود . میوه هضم شده ولی غذا هنوز هضم نشده ، لذا غذای هاضم با غیر هاضم مخلوط می شود و سوء هاضمه می گیرد .
اگر طبیبی از درمان عاجز ماند ؛ اولین گزینه را درمان یبوست قرار دهد که با درمان یبوست ، حدود 200 بیماری را برطرف کرده ای .
درمان یبوست : انجیر یکی از بهترین ها هست . 7 عدد انجیر در یک لیوان آب جوشیده ، خیس داده + یک قاشق عسل مخلوط کنید و بخورید .
اگر جواب نداد ؛ برگ سنا ، بخورید .
همچنین سبزی خوردن در لیست غذایی حتما داشته باشید .
درمان تب
1 . خیار را پوست بکنید و پوست خیار را به پیشانی و گونه هایش بگذارید که بعد از چند دقیقه خوب می شود
2 . با آب ملایم مایل به سرد پاشویه اش کنید .
3 . آب سیب
اگر مردم می دانستند چه منافعی در سیب هست ، بغیر از سیب درمان نمی کردند .
والسلام علیکم و رحمة الله و برکاته
التماس دعا
دریافت فایل مکتوب
عنوان: صوت جلسات طب سنتی اسلامی 19/ 1/ 95
حجم: 24.3 کیلوبایت
توضیحات: فایل مکتوب جلسات طب سنتی اسلامی ، استاد حسینی تبار ، بحث تغذیه در قرآن ، قم مسجد رضائیه ، 19/ 1/ 95